Vastuulliset työvaatteet

Suomalainen Puronen on kahden vaatetus- ja terveysalan ammattilaisen perustama yritys, joka suunnittelee ja tuottaa huippulaadukkaita ja mukavia hoito-alan työvaatteita. Vaatteet sopivat myös vaikkapa kauneusalalle, tarjoilijan työvaatteeksi tai vapaa-aikaan. Tiimimme kolmas osakas on suomalainen pitkän linjan vaateteollisuuden taitaja, Voglia.

Puronen työvaate

Purosen synty

Tarinamme alkoi kun päätimme tutkia, päteekö urheiluvaatemaailmasta tuttu suunnittelufilosofia myös hoitotyön puolella. Ensimmäinen tuotteemme oli kirurgin t-paita. Selvitimme, millaiset materiaalit soveltuvat parhaiten vaativaan tekemiseen, jossa keho on päivän mittaan paljon liikkeessä ja työtilojen lämpöolosuhteet vaihtelevat. Lisäksi tarkastelimme erilaisia työasentoja, ergonomiaa sekä käyttäjän anatomiaa ja fysiologiaa. Koska kyseessä on fyysisestikin vaativa työ, kiinnitimme erityishuomiota mukavuustekijöihin, kuten vaatteen joustavuuteen, hengittävyyteen ja hankaamattomuuteen. Lopputuloksena syntyi vaate, jossa yhdistyvät parhaimmat tekniset materiaalit ja funktionaalinen muotoilu.

T-paidasta mallistomme on laajentunut ja kattaa nyt koko hoitohenkilökunnan vaatetuksen. Osaamisemme perustuu omakohtaiseen kokemukseen terveydenhuollon alalta, tuoreimpaan tutkimustietoon ja viimeisimpien innovaatioiden hyödyntämiseen. Vaatteissamme käytetyt materiaalit ovat ammattikäyttöön suunniteltuja ja tarkoin testattuja. Käytämme ekologisia kangasvaihtoehtoja aina kun se on mahdollista ja tarjoaa teknisesti parhaan ratkaisun.

Suunnittelutyömme ytimessä on ymmärrys hoitohenkilökunnan arjen vaativuudesta ja halu tehdä vaatteita, joiden ilme ja käyttömukavuus parantavat työskentelyä. Olemme osa ketjua, joka viime kädessä vaikuttaa myös potilaan hyvään hoitoon.

Meistä

Minttu Wikberg, pääsuunnittelija

 • Valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta vaatesuunnittelun maisteriksi.
 • Ennen vaatesuunnittelun opintoja toiminut vuosia terveyden- ja sairaanhoitajana.
 • Työssä korostuu vahva omakohtainen näkemys vaatteiden toimivuudesta.
 • Suunnitellut vaatteita myös pitkäaikaishoidon potilaille ja pyörätuolin käyttäjille.
 • Mintun kädenjälkeä on nähtävillä myös esimerkiksi Finlaysonin, Arabian ja monen japanilaisen tekstiilifirman mallistoissa.
 • ota yhteyttä: minttu(ät)purodesign.fi

”Haluan yhdistää ammattitaitoni muotoilijana ja työkokemukseni terveyden- ja sairaanhoitajana tarjoamalla ratkaisuja, jotka tekevät hoitotyön arjesta sujuvaa ja miellyttävää. Purosen lähtökohtana on ihmislähtöisyys ja suuri arvostus terveysalan toimijoita kohtaan.”

Matti Huhtinen

 • Toiminut viimeiset 20 vuotta kangasagenttina.
 • Tuntee tarkoin työvaatteisiin soveltuvat materiaalit, niiden hyvät ja huonot puolet eri työtehtäviin nähden.
 • ota yhteyttä: matti(ät)purodesign.fi

”Seuraan tiiviisti alan uusimpia tekstiili-innovaatioita ja haluan antaa myös kuluttajille tilaisuuden nauttia niistä. Mielestäni terveydenhuollon ammattilaiset ovat ansainneet parhaat mahdolliset työvaatteet niin muotoilun kuin kankaidenkin suhteen. Pidän tärkeänä, että materiaalit ovat paitsi miellyttäviä, toimivia myös ekologisia. Tulevaisuuden haaveeni on saada Purosen vaatteet osaksi kiertotaloutta, jotta arvokas materiaali siirtyisi uusiokäyttöön vaatteen käyttöiän tultua täyteen.”

Voglia

 • Vaatettanut pohjoismaisia naisia jo yli 30 vuoden ajan.
 • Hämeenlinnan Lammilla toimivan perheyhtiön lähtökohtana ovat aina olleet laadukkaat, hyvin istuvat tuotteet.
 • Hyvä yhteistyöverkosto muiden alan toimijoiden kanssa Suomessa ja Virossa mahdollistaa joustavan työskentelyn myös terveydenhuoltoalan vaatteenvalmistussektorilla.
 • voglia.fi

“Tavoitteenamme on kehittää ja vahvistaa korkealaatuista suomalaista terveysteknologian erikoisosaamista työvaatetuksen osalta myös vientituotteeksi. Koulutetun henkilökunnan ansiosta Voglialla on vahvaa tuotekehitys- ja tuotantologistiikan osaamista. Yrityksen arkea ovat 3D-teknologia tuotesuunnittelussa ja kaavoituksessa, kuten myös sujuvat digitaaliset kaupankäynnin prosessit.”